Ungdommenes kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Jun 2022

Torsdagskvelden stod i ungdommens tegn. Godt og vel 100 ungdommer deltok på STOK´s ungdomsløp som vi arrangerte ved Brekkåsen skole.


Ivrige løpere klare til start

Atle hadde lagt fartsfylte løyper med start oppe på Nordgardsmyra. Etter en runde på myra krysset løperne veien ved Capro for en siste runde tilbake til Brekkåsen skole. Noe som innebar raske løpstider. Selv om løypene tilsynelatende så enkle ut, måtte løperne hele tiden være konsentrert og følge med. Mange poster og viktig å sjekke at man var på riktig post.

Innlagt i konkurransen er det for de eldste klassene ledertrøyer for sammelangtleder og sprurttrøyer. Kveldens løp hadde sistestrekket inn til mål som spurtstrekk, og dette viste seg ved at løperne hadde høy fart inn til sistepost.

Full fart mot mål 

 


Etter løpet vanket løperdrikke og kioskansvarlige fikk omsetning på kaker og vafler. Tydeligvis falt utvalget i god smak til deltakere og foreldre.

Kristin, John og Klara klar for sultne løpere...

 

Mange og sultne var de :-)

 


Fra egen klubb hadde vi to deltakere, Martin (til venstre) og Johannes (til høyre). Flott innsats av guttene.


Tilbakemeldingene fra både løpere og foreldre var enstemmiig. Flott arrangement med gode løyper, godt gjennomført opplegg i godt vær. Takk til alle innvolverte. 


Flott vær og fin atmosfære på samlingsplass.

To "skuffede" Wing-løpere etter løpet. Selv med disk virket ikke humøret å være dårlig....

 

 

 VIKTIG BESKJED TIL TUR-O-DELTAKERE SOM HAR KJØPT TUR-O PÅ SPORT1

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2022

Til dere som har kjøpt tur-O-konvolutter på Sport1 i mai (dvs før 1/6) har dessverre ikke fått med konvoluttkoden som dere trenger for å registrere dere på www.turorientering.no og får registrert postene på nett eller i app.

Vi beklager dette og for de av dere som har kjøpt tur-O på Sport1, ta kontakt med Stein Ivar Foss, 97694418, så får dere tilsendt konvoluttkoder.

Koden tastes inn i feltet «Konvoluttkode» på «Min side på Turorientering på nett.Gode prestasjoner i helgens Trondheim Open

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2022

Wing arrangerte i helgen Trondheim Open fra fredag til søndag. Løpene markerte at vi nå er godt i gang etter en lengre periode med få løp. Derfor var det godt å komme i gang med helgaløp igjen. Her representert med Sigurd Rønning, John og Johannes Lerli.

Fredagen var det sprintløp i Nissekollen på Nardo. Løpet var også KM-sprint. Utfordrende løyper med veivalg som var krevende. Fredag stilte Melhus med 3 løpere, John og Johannes Lerli og Hege Solhjem Melhuus, hvor Hege fikk den beste plasseringen med en 2. plass. Flott innsats av Johannes, her med pappa John som ivrig heier :-)


Her ser vi et knippe fra Melhus og Leik som gjorde skarpt i KM sprint: Hege Solhjem Melhuus ble sølvvinner i D55 i årets KM sprint, som ble arrangert under Trondheim Open, fredag. Tone Almås (i midten) vant klassen D50, med Mai Iren Almås på andreplass.Lørdag var det langdistanse med utgangspunkt fra Wing sine klubblokaler på Tømmerholt i Estenstadmarka. Estenstadmarka er ikke kjent for det mest lettløpte terrenget. Løypeleggerne hadde flyttet starten høyt i terrenget og dermed kom vi i flott o-terreng. Lørdag stilte Melhus med 4 løpere som gjorde en hederlig innsats. Arrangøren hadde på grunn av værforholdene åpnet låven til samlingsplass og her ser vi Atle og Stein Ivar diskutere etter løpet:


Søndagen var det kortdistanse fra samme plass som lørdag. Søndagen stilte Melhus med 6 løpere hvor løpene til Johannes og Sigurd trekkes fram. Tungt terreng og utfordrende orientering gjorde at det ble lange løpstider for alle. Guttene gruste de voksne på spurtprisen inn til mål. For de voksne lar vi tidene være unevnt for ikke å havne i forlegenhet til de yngre..... Fornøyde løpere etter målgang på søndag.
Flott oppmøte av nybegynnerne i sesongens første O6'er

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2022

Ekstra hyggelig var det at så mange nybegynnere valgte å møte opp også i kveld. Nybegynnerklassen var den desidert største og det er lovende. Her er kveldens mest fornøyde og ikke minst den blideste - Anna :-)


I sekstiden strømmet det til med løpere til Saga på Gimse hvor årets første løp i vår interne karusell (O6'er) ble arrangert. Stein Ivar hadde lagt løyper i et tørt og lettløpt terreng.

For de som har vært med flere ganger ble det delt ut løpstrøyer som de kunne bruke gjennom sesongen. Til stor glede for de som fikk disse. Her representert ved Live Marie og Olive.


Her kommer Hege inn etter å ha vært med som instruktør til Christine og Lilja.


For de mer interesserte finner du resultatene her. Karusell-poengene vil komme senere.


Neste uke er det igjen klart for OG-karusell-løp på Gjenvoll-hytta i Klæbu. Her er det bare å møte opp slik at vi kan fortsette poengfangsten fra sist løp. Følg med for mer informsjon.Kommunestyre-oløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mai 2022

I dag fikk kommunestyret i Melhus en innføring i o-sporten de sent vil glemme. O-klubbene i Melhus, OL Gaula, Leik IL og Melhus orientering arrangerte i dag o-løp for kommunestyret. Bakgrunnen er at det i 2022 er frivillighetens år, og kommunestyret har invitert alle foreninger og lag for å få mer innsikt i hvordan det står til med frivilligheten i kommunen vår. Jon Røstum fra OL Gaula har vært primus motor for presentasjon av o-lagene i Melhus. Det var veldig lurt å samle alle klubbene, for da fikk vi hele 30 minutter til å presentere sporten vår. Og det ble en fantastisk presentasjon av o-sporten. 

Først arrangerte vi 2-mannsstafett med gaffling og med poster både ute og inne i Rådhuset. Jon ga representatene en grundig innføring i kart og postbeskrivelser. Derfor rotet ingen seg bort til Melhustorget eller Melhusbanken. Løpet ble overført Live på storskjerm i salen med Stein Ivar som løpende kameramann. Jon er engasjert speaker, og stemningen i kommunstyresalen var stor. Det ble en durabelig duell mellom posisjon og opposisjon. Politikerne viste utrolig stor innsats og vinnervilje,  Vi arrangører var en stund redd for både tryning på asfalt og benbrudd i trapper, men det gikk heldigvis bra. Det var sekundstrid og kniving og stafetten ble til slutt avgjort med spurtseier. I god sportsånd delte vi ut gullmedaljer til alle løpere. 

Etter stafetten holdt Anna Bellingmo (15 år), også fra OL Gaula, et flott foredrag om o-sporten i Melhus. Anna fortalte om o-sporten som er en idrett for alle. Her kan bestemor, mor og datter delta på samme løp, og i det samme løpet kan også Norges eliten og andre som virkelig vil satse delta. Anna fortalte videre om de forskjellige disiplinene i o-sporten; Sprint-, Mellom- og Langdistanse. Hun gikk gjennom Tur-o, skole-o og viste kommunestyret den lange tradisjonen o-sporten har her i Melhus. Hun viste til tilbudet vårt i Melhus som er nybegynnerkurs, Orkla-Gaula karusell, O-åtter, Treningsløp og Turorientering. Til slutt fortalte Anna hvorfor hun liker orientering. "Fordi det er sosialt, artig å løpe etter et mål, mange venner, god familie og masse deilige kaker". 

Anna og Jon er fantastiske gode historiefortellere, bedre reklame for o-sporten i Melhus kan vi ikke få. Ordføreren ble kanskje litt overasket når hun fikk svar på spørsmålet sitt; "Hva forventer dere av oss?" For svaret vårt er; "Vi vil ha dere med på orientering! Vi vil se dere på OG-karusell og på Tur-o!" Derfor delte vi ut gratis Tur-o-pakker til alle i kommunestyret. 

Håper vi ser dere snart ved en post eller ved kakebordet!