Kom deg ut på tur i påsken - bli med på O-avdelingens Påske turO

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2020

Ingen grunn til å sitte inne i påsken. Nå kan du gratis og koronafritt bli med på orienteringsavdelingen sin påske-turorientering.

Det er satt ut 6 løyper i nærområdet. 4 turer i sentrum, 1 tur i Anemarka og en på Gimse.

Alle som har tar 30 poster er med i kampen om en uttrekkspremie som er gratis TurO-konvolutt med en overraskelse. I tillegg kan det også bli noen tilleggspremier. 

Ber om at alle forholder seg til gjeldende smitteregler? Ingen berøring av postflagg.
0 Kommentar

Orienteringsavdelinga i disse koronatider

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mar 2020


Som forrige nyhetssak viser er vi inne i en unntakstilstand i Norge på linje med store deler av verden.

Nyhetssaken gikk på beskjeden fra Norges idrettsforbund om at all organisert aktivitet skulle opphøre. Melhus idrettslag har stilt seg bak dette og har kommet med følgende uttalelse i referat fra siste styremøte. Oreinteringsforbundet har også sluttet seg til dette noe som denne nyhetssaken viser. 

Så til MIL, orientering.

Det enkleste blir å informere om vår aktivitet kommende 14 dager: De to vintertreningskveldene 18. og 25, mars. er naturlig avlyst. Purple Pen- kvelden torsdag 19. mars går også ut, men vi skal følge opp nye brukere med individuell opplæring, for det blir nok ingen egen PP-kveld i vår. Vi vil gjerne høre fra løypeleggere som er usikre eller helt nye brukere av PP om å ta kontakt. Martin Melhuus vil følge opp nye brukere som er løypeleggere i Ukens løyper.

Så til tida mellom overgangen fra de først 14 dager med unntakstilstand (27.3.) og påske: Vi har foreløpig sagt at Dagsamlinga søndag 29. mars og treninga onsdag 1. april settes på vent. Vi antar at vi kan si noe mer om det om ei ukes tid. Det er stor sjanse for at samlinga og treninga vil gå ut p.g.a. forlengede restriksjoner og da har vi påska like om hjørne.

Det som er å si om påske helg og hverdager framover, om dette fortsetter, vil disse dagene bli temmelig like for mange av oss. Styret vil i nærmeste dager møtes til et bevegelig styremøte utendørs for å planlegge noe aktivitet for å bøte på dette som kan gjennomføres enkeltvis, men ikke før etter den 26. mars. Følg med på hjemmeside og epost!

Det som nå er viktig er at vi ikke slutter å rører oss!

De som har karantene er det bare å legge opp styrketrening inne med påfølgende  løping i trapper f.eks.

O-løpere uten karantene må komme seg UT! Få på skia eller joggesko og få opp pulsen! Det som er viktig er å følge helsemyndighetenes råd om hygiene som også innebærer at vi ikke trener mange sammen, men få av de vi omgås til daglig.

Et godt treningsråd er (ja det er så effektivt at dette blir mellom oss): Går på ski eller på føttene i løssnø! Det gir styrke, balanse og kondisjon - fenomenalt! Og som sagt må dette blir mellom oss!

Skal for øvrig hilse fra fjellet......


0 Kommentar

Vinterferiepreget trening denne uken med smak av bar bakke

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Feb 2020

På grunn av vinterferie var det naturlig med en del frafall på onsdagens trening. Det la ingen demper på innsatsen og humøret til de som møtte opp. To grupper ute hvor den ene tok turen over Hollumsåsen og Lete, mens den andre tok den samme ruten med tillegg til en tur via Aundalen. Naturlig intervall var tema på uteøkten. På turen over Hollumsåsen fikk vi en liten smak av bar bakke og følelsen å løpe i terrenget igjen. Ikke lenge igjen til sesongstart... 

Siste timen inne ble gjennomført med vanlig styrketrening og uttøying i regi av Stein Ivar.


0 Kommentar

Bra oppmøte på vinteroløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Feb 2020


Hanne og Hanna inn mot samleposten i elgstien.

Reidun og Gunleiv hadde både o-løp og innetrening onsdag kveld.

Heile 13 løparar var ute og fann postar på onsdag kveld. Ei kort løype på 2,3 km og ei litt lenger på 4,4 km i bustadområdet på Brekkåsen. Stort sett var postane tilgjengeleg frå brøyta veg, med eit par unntak på langløypa. Litt trening på vegval vart det - også for den som er godt kjent blant dei mange stiane og vegkryssa på Brekkåsen.

 Gode løpstider, og framfor alt flott innsats, frå alle generasjonar løparar. Tydeleg at folk gler seg til o-sesongen - det lovar godt!


Signe har stemplet og drar ut på neste strekk,mens

Erik kommer inn og stempler.

John studerer neste strekk etter stempling.

Kristoffer hadde en av kveldens kjappeste løpsider.

Her er et stemningsbilde fra Elgstien. Om det ser ut til at det er venting, så venter vi ikke på Gjermund Eggen!Då alle var vel tilbake og hadde fått att pusten vart det ei god økt med sirkeltrening i gymsalen. Snittalderen var nok noko høgare her enn på o-løpet, men like fullt; veldig triveleg!

 

Takk for i kveld!
0 Kommentar

Trening fortsetter tross litt glatt føre og noe sykdomsforfall

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jan 2020


Trening med sokker på forlabbene - et hemmelig våpen? 

Treninga onsdag kveld fortsetter som vanlig og Eivind tok seg av et sykdoms-redusert rekruttfelt. Noen ville løpe linjerorientering ute lagt som intervall-drag og noen ville være inne med ballspill, karttegn og bilder med løping.  Det ble også tid til litt prat om høydekurver.

Ingrid hadde lagt opp treninga og det startet med langkjøring. En helt ordinær økt.

Det spennende begynte inne med en ny vri for o-løpere: Skli deg i form! Beskjeden var å stille i rene ullsokker og de ble brukt glideøvelser brukt som styrketrening, særlig for kjernemuskler. Helt tydelig at dette gjorde godt ikke bare for disse musklene, men også rygg, hender og føtter, i tillegg til fin balansetrening. Sokkene ble bruk i glideøvelser både på føttene og på hendene.

En spesiell treningsform som gir et dytt framover i formen. Det vil vise seg - ikke minst vil det nok kjennes om ett par døgn.......


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline