Mot i brystet, vett i pannen, stål i ben og armer

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Mar 2023

....slike gutter/jenter det vil gamle Norge ha...

Skulle tro at de alle som var på treningen onsdagen hadde dette gått i lydbiblioteket og funnet fram Mot i brystet. Med teksten godt i minne var det ikke noe å si på innsatsen. Etter en kjapp 3 kilometers løype i sentrum ble det klart at kveldens innetrening ikke var for de som ønsket å ligge på latsiden.

Dette illustrert ved Johannes, Frank Egil og Eivind


Vi oppfordre gamle og nye velkommen til å bli med oss på treningene.

Premiering RomjulsTur-O

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2023

Det begynner å bli en tradisjon.

Melhus Orientering hadde også denne jula 21 poster ute gjennom romjula og litt inn i det nye året. Postene var fordelt på tre løyper - en rundt Melhus kirke/Rye, en i området Gimse skole/Varmbo og en i området Brekkåsen/Lete. Postene ble satt ut i julehelga, og da var det 60-70 cm med puddersnø på flatmark, noe som ga muligheter for høye kneløft hos de første deltakerne.

Snøen pakket seg noe gjennom de to ukene postene sto ute, og ble dermed mer tilgjengelige for de som prøvde seg. På alle postene hang det en bokstav, som til slutt skulle kombineres til en smått kryptisk løsningssetning: POSTPLUKK OG KNELØFT HØY.

14 fullverdige og godkjente registreringsskjema ble sendt inn, og blant disse har vi trukket ut en vinner. Reidar Monsen er den velfortjente mottakeren av et gavekort på en turorienteringspakke til sesongen 2023 (oppstart rundt 17.mai). Vinneren tilskrives. Gratulerer!Joggeskoføre på kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jan 2023

Med den siste tids mildvær var de fleste veier, fortau og gangveier bare. Dermed var det mulig å parkere piggskoene og bruke vanlige joggesko. Det var 3 løyper å velge i under utedelen av treningen, og de fleste begynner nå å bli lokalkjente rundt Gimse skole. Uansett lokalkjent eller ikke, er det fremdeles viktig å lese kart og ta de riktige veivalgene, hvis man ønsker å finne den raskeste veien.

Innedelen var av den mer tradisjonelle sorten med basistrening.

Og så er det lov å ha det moro i tillegg til å delta på trening. Vi blir aldre for store til å leke. Her representert med alltid blide Ingrid og Hanne.


Her har vi noen av den harde kjerne etter kveldens løping. Her representert ved Hege, Atle, Johannes og Frank Egil.

Familien Lerli inviterer til onsdagens trening uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2023

John og Kristin Lerli leder treninga onsdag 18.1. fra C-bygget. På bildet ser vi mor Kristin og sønn Kristoffer under treninga 11.1. Det er lagt opp til et løpsopplegg med kart  i området Gimse og Melhus sentrum. Oppmøte ved C-bygget kl. 1900. Kristin leder innetreninga fra kl. 20.00. Det er meldt minusgrader, men ikke særlig snø. Holka er neppe forsvunnet, så det er nok lurt med piggsko. Husk også hodelykt og refleksvest. Vi har plass til mange flere som ønsker å holde seg i form, prøve orientering, bli bedre i orientering eller komme i bedre form og samtidig ha det artig sammen med folka i MIL orientering. Vel møtt!Onsdagstrening på blankholke

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2023

Brukbart oppmøte på denne ukas fellestrening fra C-bygget, Gimse skole. Kjell Rune hadde lagt opp til karthusk på skolens område. De få postene som var hengt ut, ble besøkt flere ganger. Først fikk løperne tilbud om å ta inntil 7 karthuskløyper fra 2 poster og oppover. Kart fikk man kun lese før start, så var det om å gjøre å huske hvor postene lå, postkode og raskeste veivalg. Mange tok alle 7 karthuskløypene som hadde stigende vanskelighetsgrad med flere og flere poster og løypelengde. 3 ungdommer og 7 voksne deltok, inkludert kveldens treningsansvarlige. 6 av de voksne trakk inn i gymsalen i C-bygget etterpå for styrketrening. Styrketrening er svært viktig for løpere og er helt vesentlig for å prestere i o-løypa. Dessuten er styrketreningene veldig sosiale og latteren sitter løst. Gruppa tar derimot ikke lett på det og tar i skikkelig. En kommentar etter treninga var: "Jeg har aldri vært så støl så kort tid etter en treningsøkt noen gang" og "..Vi går krevende dager i møte". Godt å kjenne at man har trent når man går inn i helga. Neste uke er det familien Lerli som har ansvar for opplegget under onsdagstreninga.  Vel møtt! Kommer egen artikkel om det her inne.
Mor Kristin og sønn Kristoffer har studert kart og er klar for ei løype under karthuskdelen ute.

Hanne, Ingrid og Kristin studerer kart

Frank Egil, Hege og Stein Ivar har puls og laktat etter karthusk intervall-dragene.