100 unge o-løpere på Grønneset

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Sep 2021

Løperne er klare før fellestarten


Vi arrangerte årets siste ungdomsløp på Grønneset. Det ble et veldig bra arrangement med masse blide unge o-løpere. Stein Ivar hadde laget veldig gode løyper med mange poster i skogen på Grønneset. De yngste løperne fikk kartet før start slik at de i ro og mak kunne studere løypene før løpet. Noen hadde også med foreldrene rundt i løypa, for i ungdomsløp er målet at alle skal ha det koselig i skogen. Her er et sveip over samlingsplass like før start.


Martin er veldig fornøyd med vår nye startklokke

 De eldste løperne løp ut med fellestart. Løypene hadde sommerfugler for å spre løperne i skogen. Det var en publikumspost på berget over stranda slik at vi voksne kunne se løperne flere ganger. De krysset også stadion under løpet. Video av fellesstarten kan sees her. Løypene kan dere se på Livelox.

Melhus Orientering er drevne arrangører og dette var vel et prikkfritt arrangement. Det eneste skåret i gleden er at ingen ungdommer fra Melhus eller Leik deltok på løpet. Her har vi en jobb å gjøre. Hvordan skal vi få ungdommene våre til å delta på o-løp sammen med andre ungdommer i kretsen?

Kjell Rune er en rolig sjef for starten

 

Kåre fikset bananer til alle!

 

En rutinert gjeng som kan å arrangere o-løp

 


 


0 Kommentar

Våt kveld på Lete

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2021

Det ble en regnfull ettermiddag under kveldens treningsløp fra Lete. 15 løpere stilte til start, hvor de aller fleste deltok i nybegynnerløypa. Veivalg og strekk ble diskutert etter løpet, slik som veteranene Martin og Kåre gjorde på det første bildet. Det gjelder å ha skjerm og briller for å holde regnet ute og synet på topp når kart skal studeres i regnskyllene og lyset blir dårligere utover ettermiddagen og kvelden. Våt kartplast med rusk fra skogen gjør ikke lesejobben noe enklere. Hele 7 nybegynnere trosset regnværet og gjennomførte sin løype med stor entusiasme. I mål vanket en prat med løypelegger og banan som belønning. Det spirer og gror fra bunnen i Melhus orientering.  Kjell Rune hadde lagt 4 løyper hvor hans mål var å begrense hvor mye løperne måtte forsere bakker i det ellers så beryktede Våttåsen-terrenget. A-, B- og C-løperne ble raskt ledet opp på et mer flatt lende hvor det ble løpt på kryss og tvers før løperne kunne slippe seg nedover igjen til mål. Løperne kjente nok bakkene i starten godt i pust og lår, før kompasskurs og retningsforandring og finorientering skulle testes. Noen lot seg også distrahere av en post som tilhørte Ukens løype. Det gjelder å lese kartet godt og sjekke koder. Et par av rekruttene hadde glede av intern konkurranse mot mor og søsken. Fint for eldre søsken å kunne være forbilder for yngre også. 

Resultatene fra kveldens trening finner du her.

Flere bilder:

Oppløpet

 

Emma Sofie fornøyd med å ha kommet før søster til mål

 

Emma Sofie og Sanna Elise

 

Live Marie stempler i mål etter sitt løp

 

Familien Vold i mål

 

Trine ga alt og er i god høstform

 

Martin sparte ikke på kruttet

 

Lagsleder Eivind på oppløpet

 

Hege løp A-løypa i kveld og stempler i mål

 

Atle på vei inn til siste stempling. Han løp A-løypa.

 

Familien Schrøder på tur ut, mens Martin starter klokka. Turen skal dokumenteres i tid og gps-spor.

 


Kåre, Eivind, Hege og Trine diskuterer terreng, veivalg og kart. Greit med presenning over sekretariatet i kveld. 

 0 Kommentar

Trening onsdag - Hollumsåsen/Løkkenhaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mai 2021

Da er det onsdag og på ny trening. Stein Ivar er løypelegger, denne gangen blir det muligheter for tidtaking for alle. Minner på at alle tenker smittespredning, passer på avstand og spriting før start og ved målgang.

Onsdag 4. mai kl 1800 møtes vi på bålplassen ved åkeren mellom Hollumsåsen/Løkkenhaugen og Gimse. 


For de som ønsker det, minner vi om at løypene vil bli stående ute 4. mai - søndag 9. mai,


Se kart nedenfor. 

Adkomst med bil er via Hølondvegen - Klevavegen, og det er parkering på toppen av bakkene (se kart nedenfor). Rødt er markert som parkering og grønt er merking til samlingsplass. Etter avtale med beboere er det viktig at vi parkerer slik at vi ikke stenger adkomst til eiendommene, og ikke utpå dyrkamarka. 

Det er 3 løyper, og de blir lagt ut tirsdag ettermiddag og står ute til søndag kveld den 9. mai

Nybegynner

Kort

Lang0 Kommentar

Ukens kOrOna-O-løype uke 6

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Feb 2021

Denne uken forflytter vi oss fra Melhus sentrum og opp på Gimse. Nærmere bestemt til Måssåvegen. Start og mål fra parkeringsplassen i Måssvegen. 

Løypene går stort sett i gatene på Brekkåsen med en liten runde via Tambartun for de lengste løypene.

Løypene er tilgjengelig fra onsdag 10. februar kl 1800 og står ute til søndag kveld.

Ny 1,4 km

Mellom 3,1 km

Lang 4,4 km


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline