MØT OPP onsdag 26.6 til siste løp i OG-karusellen før ferien!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jun 2019


 

Alle som kan krype og gå møter til karusell-løp onsdag 26. juni! I fjor ble det knepen seier til Leik når Orkanger arrangerte, i år tar vi revansje på den! Og det bør vi skal vi ha sjans på å komme seirende ut av karusellen slik vi gjorde høsten 2017-beviset på seier ser dere på “pokal-bildet” over. Vi ønsker oss reprise av den utpå høsten, men Leik ligger fattige 20 poeng bak oss, så her må det full mobilisering til!

Oppmøte er på melhusbanken kl 1715 for felles kjøring. Start fra kl 1800 på samlingsplass. Startkontingent betales av den enkelte.

Martin og Eivind tar seg av rekruttene.


Her kommer Orkanger sin invitasjon:

Samlingsplass: Fagerholtet – https://kart.gulesider.no/m/tBoJE                  

Merket fra Forve bru til Fagerholtveien og samlingsplass.

Parkering: Like ved samlingsplass, begrenset med plasser, oppfordrer til samkjøring.

Kart: Knyken, målestokk 1:7500. Nybegynner 1:5000

Type: Langdistanse

Løyper og Klasser:

BLÅ: H17-44, 5,5km A/B

RØD: H45-54, H15-16, 4,0km A/B

GRØNN: D 15-49, H13-14, H55-64, 3,0km A/B

HVIT: D 50-64, D13-14, H65-74, 2,5km B

GUL: D/H -12, D/H 13- C, D65-, H75-, 2,0km C

Nybegynner: 1,5km N

Startkontigent: D/H -16 år : kr 40,- D/H 17- : kr 60,-

Start: mellom 18 og 19, 300m fra samlingsplass. Nybegynnere starter ved samlingsplass.

Løpsleder: Anders Solstad, Løypelegger: Ola Grendal, Kontrollør: Tore Kanestrøm

 

Salg av kaffe og kaker!

VELKOMMEN!          Leik slo oss ned i støvlene i kveld i karusellen

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jun 2019


Da kom vi ned på beina igjen!

Etter en fantastisk vår med kjempetilslutning i trening og løp, fikk vi en nesestyver på Hølonda i kveld. Rollene var byttet om med at Leik hadde klart flest løpere og at vi fikk noen løpere som ikke klarte å fullføre løypa. Det gjorde at vi fikk bare 11 løpere som tellende mot Leik sine 30 løpere. Løypene til Tone Almås var skikkelig krevende i den tette granskogen øst for Gåslandsvatnet.

Noen gode resultater hadde vi i kveld også: Audun klarte en 3. plass i Blå løype etter to spreke Leik-løpere i Ola Keiserås og Oskar Andren. Atle var enda en gang raskest i Rød løype og Martin kom på 3. plass i Gul løype etter Esten Bakken, Gaula og Ola Neraune, Børsa-Orkanger. Ellers var det mye Leik i de andre løypene.

Det er all mulig grunn til å nevne Ingrid, Hanne og Ingrid sine løp i Gul løype på en flott tid! Kristoffer hadde nok ikke helklaff, men Rød løype var virkelig vanskelig og resultatlista viser at det var flere som ikke gikk rett på postene. 

Det svinger mye i karusellen fra tid til annet og det fikk vi se i kveld. Det var svært mye som foregikk av andre ting enn orientering i kveld som nok var mye av forklaring på et noe svakt oppmøte. Slik som lista er nå har Leik tatt oss igjen og ligger bare 20 poeng bak - stor spenning i karusellen igjen!  

Vel vel. Om 14 dager er det et nytt karusell-løp og da har vi fullt lag!

Resultater finner dere på Brikkesys. 

Til uka skal vi kose oss med klubbmesterskap på Øyberga!

Under kan du lese hva som er sendt til avisene om karuselløpet:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leik med brakseier på hjemmebane ved Gåslandsvatnet

Tok nesten igjen Melhus som gir ny spenning i Orkla Gaula-karusellen

Leik var vertskap for 2. løp i årets OG-karusell i orientering. Samlingsplass var lagt ved nordenden av Gåslandsvatnet, midt i hjertet på Hølonda. Det var ganske stort forfall i alle lag, for det er mye som forgår med avslutninger nå like før skoleslutt. Det resulterte i bare 64 løpere og et noe overraskende resultater spesielt i lagkampen.

Tone Almås var løypelegger og bød på ganske krevende løyper i det noe uoversiktlige terrenget øst for vatnet  i retning Almåsåsen. Det ble mange som slet en del med det o-tekniske denne gangen og vi fikk stor spredning i tider i løypene.

 

Få nybegynnere

Melhus har dominert i nybegynnerklassen i siste åra og ikke minst det første løpe i Klæbu, men denne gange var det ingen som kom. Leik stilte med 4 løpere og Gaula en løper. Vi får tro at det er kollisjon med andre aktiviteter rundt i bygdene som er årsaken til den lave deltagelsen i nybegynnerklassen.

Også i Gul løype på 2 km var det som vanlig en god miks av ung og gammen. Esten Bakken, Gaula hadde klart beste tid, så Gaula har her en lovende løper. Så fulgte Ola Neraune, Børsa-Orkanger og Martin Melhuus fra Melhus.

 

Leikdominans i mellomløypene

I Hvit løype som også er 2km, men litt vanskeligere var det Leikløpere på de fem første plassene. Best var May Iren Almås tett fulgt av Asbjørn Bjerkenås og Anne Kari Stubbsjøen, alle med gode km-tider.

Grønn løype på 3 km ble det seier til Svein Unsgård, Leik slik som det ble i Klæbu i første løp. Denne gangen fikk han følge av lagkameratene Line Sølberg og Svein Olav Åmot.

 

Favorittseier og en liten overraskelse

Atle Pedersen fra Melhus er i godt slaget for tida og tok sin andre seier for året i Rød løype. Han hadde god margin til Jan Hage, Leik som igjen var godt framfor Anders Solstad Børsa-Orkanger.

I Blå løype snek overraskende Ola Keiserås seg framom Oskar Andren denne gangen med ett par minutter. Leikløperne var godt framfor Audun Bakk, Melhus som tok tredjeplassen.

 

Brakseier og ny spenning

Med et nokså dårlig  oppmøte av Melhusløpere utnyttet Leik sjansen godt på hjemmebane. De fikk et poengoverskudd nesten like mye som Melhus fikk i Klæbu og disse to laga er så godt som likt igjen. Melhus fikk såpass lite poeng at Børsa-Orkanger var knappe 10 poeng bak. Spenning i karusellen er flott og o-løperne ser allerede fram til løp nummer tre som går siste onsdag i juni på Orkanger.Over 30 løpere i 2. O6`er på Løvset

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2019


O6`erens 2. løp gikk fra vanntanken på Løvset i kveld med over 30 løpere. Hurra!

Audun K hadde lagt løypene sørover etter en snarvisitt i søndre Svartåsen. Nybegynnerne kom så lang som til Pallinsætra, C-løype til Loddbekken ved Bord og Benker og de andre to løypene fikk seg en runde litt opp for Prestbakkan og Rye.

Våre nye rekrutter har stø kurs mot enda sikrere orientering. Nybegynnerne går trygt gjennom sin løype og flere har også tatt steget opp til C-løype og det går veldig fint både for de unge og foreldrene - flott!

Det var jevnt fordeling av løpere i alle klasser i kveld. Av damene hadde Katrin beste tid C-løypa og Hege var best igjen i 3km B. I herrenes C-løype tok Martin innersvingen på Johannes, men det bare med 3 sekunder!

Kristoffer er i ferd med å distansere godt voksne middelaldrede menn i 3km B-løypa. Far John kom nærmest i den klassen. I langløypa trakk Atle det lengste strået framfor Stein Ivar.

En flott kveld ble det i et perfekt løpsvær. Stor innsats og godt humør på alle! Resultater her (nesten oppdatert)

Neste onsdag skal vi til Hølonda for å kjempe oss til fortsatt ledelsen i karusellen.O6`eren gikk i KM-løypene i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2019


Kjekk og sprek ungdom knipset etter løpet i kveld. Johannes,  Signe, Julie, 2x Ingrid og Hanne. Signe og Julie løp nybegynner i en viss fart, mens de andre taklet C-løype utmerket. Lovende!

Løpet i kveld var det første i årets O6`er som avsluttes med Gimse by Night i høst. Over 30 løpere stilte opp og da hadde vi flere som deltok i Ungdomsløp i byen. Løypene var plukket fra KM-løypene som gikk søndag.

Vi har nå mange spreke og positive rekrutter som mer og mer får den erfaring som skal til for å bli trygg i o-løypa. Disse fordeler seg mellom nybegynnerløypa og C.løype og alle har fin framgang fra i vår. Foreldrene går også gjennom løyper som rekruttene løper. Slik er o-sporten!


Amalie og Erlend like etter å ha stemplet på sisteposten. Bare et sugende oppløp gjenstår.

Sanna og Emma blåste gjennom nybegynnerløypa med to hunder og mor Maja på slep. Etterpå tok de C-løype på strak arm - imponerende!

Flere fikk merke at løypene var lagt til et mesterskap og brukte litt tid på sine runder, men alle kom gjennom. Johannes og Sigurd hadde gode løp i C-løype. Hege fikk ei god tid i B-løypa og hadde nest beste tid av alle i den i kveld. 

Gaute vant H 50-74 klassen og fikk beste tid i B-løypa som også var kveldens nest beste km-tid. John og Kåre var nærmest likt i mål, der sekunder skilte til slutt. Johannes var eneste løper i H 13-16 og hadde også B-løypa.

Stein Ivar leverte et sterkt løp i kveld i klasse H17-49 med ei km-tid neste likt med Gaute.

Audun B løp sin egen løype i kveld, da han var løypelegger i KM. Det var lengste løype som var 4,9 km og det ble kveldens beste km-tid. Tida holdt derimot ikke mot de beste fra søndagens løp i KM. Det er virkelig høyt nivå blant de beste i kretsen.Som et ekstra innslag ble det delt ut MIL Lagets diplom 2018. Hege fikk den for gull i KM sprint og Audun for KM- gull i H35- og Midtnorsk mester i H45-. Gratulere!!

En fin kveld i Skjetnemyra og Momarka / Kregnesmarka i kveld og oppmøtet og innsatsen var helt upåklagelig! Nest O6`er går fra Løvset-bakkan neste uke.

Resultater med poeng kan leses på Brikkesys.KM mellomdistanse i Skjetnemyra i dag ble et vellykket arrangement

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2019


229 påmeldte løpere ble det til slutt på våre lister under KM i dag i Skjetnemyra og 212 av disse startet til slutt. Audun B hadde lagt 9 løyper fra 1 km for de minste og mest uerfarne til neste 5 km for sprekeste og hvasseste i herreklassen. 

Det var bare godord å høre fra alle som kom inn - også fra de som ikke fikk det til med orienteringa denne dagen. Terrenget i Momarka er ganske lettløpt til Trøndelag å være og noen av det bedre vi kan by på i Melhus. En del stigning var det, noen myrer som var tunge og mye blåbærtuer i skogen gjorde det nokså sugende tross alt. Audun hadde i tillegg lagt inn mange gode o-momenter som fordret god o-teknikk. Hege snappet opp dette fra deltagerne: «Virkelig artige løyper», «variert terreng løypene var lagt i», «nesten nytt område hver gang vi er borti her» og «hils løypeleggern og si det var supre løyper» var kommentarer som jeg hørte iallefall!Arenaen tar form lørdag ettermiddag.

Søndag var det full betjening av alle funksjoner. Atle sjekket poster, Marit, Hanna, Marte og Morten rykket inn i kiosken og dirigerte biler, Atle, Stein Ivar og Eivind var på plass i sekretariatet, Ivar, Audun K, Trine og Kåre inntok to startplasser og Hege bestyrte premiebordet. Over det hele svevde løpsleder Kjell Rune og gjorde alt og ingenting. Vi fikk også Røde Kors med oss som del av en byttehandel med de til neste helg.


 Dagens yngste deltager bli sendt ut av Ivar og stempler ikke lenge etter i mål. Ett skikkelig Små-o-troll!Kåre har nettopp tatt imot den første løperen i mål. Heia!

Kristoffer var tidlig ut i skogen i dag. Dette var dagen ikke bare for o-løp, men også konfirmasjon - gratulere til Lerli`s.

Arenaen er klarert for premieutdeling. Et herlig samling av gammel og ung i tar det helt med ro.

Her fra medaljeseremonien til D21-.Vi trodde at vi hadde for små premiepaller helt til vi kom på at vi hadde med o-løpere å gjøre - god balanse og godt samarbeide!
I midten er vinner Anna Ulvensøen, t.v. Ingunn Egeberg Vari og t.h. Ronja Bjørklund alle fra NTNUI.

Vi har masse bilder under Bilder fra løpet. Se også Trønderbladets bilder fra løpet her.

Resultater kan du lese på Brikkesys.

Vel blåst denne gangen også!

............... blåst og blåst! I følge Kåre var det bare en ting som sviktet i dag: Værmeldinga slo ikke til - vi fikk mye sol!Levert av IdrettenOnline