Stor aktivitet både inne og ute under kvelds trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Nov 2019


Her serveres sterk kost etter trening - vårt hemmelige våpen før neste sesong. Mer om det lenger ut i artikkelen.

I kveld ble rekrutt-gruppe delt i to. To jenter hadde løypeorientering med intervall i boligfeltet en times tid. De fire andre hadde inneøkt med Eivind. Her ble det elefantball, hinderløype med "skiskyting" og puslespilloppgave. 20 runder i løype fikk pulsen opp og svetten fram. Flott innsats av rekruttene både inne og ute!

Atle hadde opplegget for voksne, men var bare administrator - forkjølelsen hadde meldt seg. 

Først var det knockout-sprint i boligfeltet og da uten utslag. Alle ble med på alle drag, noe som førte til opptil flere tunge bein i 8-tida. Etterpå ble det noen stasjoner med styrketrening og veivalgsdiskusjon fra Jokola 2019. 

Ja, så var det med et hemmelig våpen. Martin kom i kveld hjem fra Sørafrika akkurat i det knockouten startet, heiv seg så i kalosjene og fikk med seg innetreninga. Flyfraktet fikk vi etter trening servert tørket antilopekjøtt i biter. Det var samstemt enighet om tunge og støle bein var en saga blott på et blunk. Utmerket!


0 Kommentar

Trening i uke 45

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Nov 2019


Martin er bas for voksentreninga onsdag kveld.

Onsdag 6. november er det igjen vintertrening fra Brekkåsen idrettsbarnehage Det starter med rekrutt-trening inne i gymsalen kl 1830-2000. Da blir det ballspill, kartarbeide, hinderløype m.m. Passer for barn og ungdom.  Eivind vil lede treninga.

Kl 1900 har Martin intervalltrening fra samme sted. Det blir opplagt slik at treninga kan følges av alle uansett form. Etterpå trekker de innendørs til sirkeltrening kl 2000-2100. Det kan være fint med sko til innetreninga (ja, til utetreninga også!). Treninga er avpasset formen både inne og ute!

Her er en duggfrisk rapport fra Martin:


O-sporten griper om seg. Nå har også pyttene i marka fått høydekurver. - Ja til og med tellekurver. Bildet er tatt i området vi skal ha intervalltrening på onsdag. Over halvparten av turen går langs stier i marka. Resten på veger i boligfeltet. Fordel med piggsko da det er litt glatt innimellom. Det blir traseer for alle.

Vel møtt!


0 Kommentar

Eivind Bakk mottok prisen for årets ildsjel under idrettens hederskveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Nov 2019

Under idrettskretsens arrangement - Idrettens hederskveld - mottok Eivind Bakk prisen for årets ildsjel i Melhus kommune av ordfører Jorid O Jagtøyen.

Under høytidelige rammer fikk alle ildsjelene i Trøndelag sine vel fortjente pris for årets ildsjel. I tillegg ble utdelt stipend, idrettsmerker, og andre hederspriser. 


0 Kommentar

Regn og skodde i Vassfjellet

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Okt 2019

Regnet ser ut til å forfølge våre nattløp i høst. Onsdag kveld var det ikke meldt en dråpe, men straks PC'n ble slått opp under åpen himmel på Prestbakkan begynte det å dryppe. Teltet hadde ikke blitt med, så en paraply gjorde nytten som tak over datautstyret. 

17 personer ble registrert, og dro ut i sine løyper. Dette er de tøffeste av de tøffe, som stiller opp uansett værOg som ikke bryr seg om at stier blir bekker og myrer er blaute til knærne. Heller ikke at skodda kommer sigende, slik at lyset fra hodelykta stoppet i en vegg. 


Hele ni av de 17 deltok i nybegynnerløypa, både unge og voksne. Imponerende! Nybegynnerløypa var ekstra lang, og det var matstasjon med frukt undervegs.


 

Ski-trener Simen har stort sett erfaring fra tur-orientering bare, men kom på løpet, og lot seg ikke stoppe i å velge den lengste og vanskeligste løypa. Han ble spådd ei tid på rundt en time, men fullførte langt raskere, og hadde passert minst en av ræserne våre mellom to poster. Han kom godt fornøyd i mål og kunne nyte kaffe og kaker, og skjemtet med at han hadde valgt feil idrett i ungdommen. Vi håper å se Simen på nye løp, og noen snakket sammen om skiorientering på Melhus.

 

Neste uke er det nytt treningsløp i nattorientering, med Kjell Rune som løypelegger fra Valshaugen.


0 Kommentar

Eivind Bakk - årets ildsjel i Melhus kommune 2019

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Sep 2019

Vi gratulerer Eivind Bakk med tittelen årets ildsjel i Melhus kommune for 2019.

Idrettsrådet i Melhus kommune kåret enstemmig Eivind Bakk til årets ildsjel for 2019. En verdig vinner blant mange dyktige, kompetente og engasjerte frivillige.

Hvis vi skal kategorisere Eivind må det være at han har og har hatt et brennende engasjement for orienteringssporten i over en mannsalder. Både som aktiv og leder. Vi kan vel trygt si at uten hans engasjement, pågangsmot og utholdenhet hadde orienteringssporten i Melhus ikke vært der den er i dag. Og mange kan takke Eivind for at de har fått en innføring i bruk av kart og kompass, og det å bli trygg i skog og mark. 

Et stort engasjement for å tilrettelegge aktiviteter slik at barn og voksne skal få grunnleggende kunnskap om orienteringssporten. Fra de yngste i barnehagene, via barne- og ungdomsskoleelever, til våre medlemmer i idrettslaget. 

I tillegg til å være Melhus IL sin store ildsjel for orienteringsavdelingen har han også en lang karriere som aktiv løper.

Nedenfor har vi summert opp litt av hans virke i Melhus idrettslag. Helt klart en klar kandidat og en verdig vinner av kåringen av årets ildsjel. 

  • Har nå passert 20 år som leder av Orienteringsavdelingen i Melhus idrettslag.
  • Synfaring av kart i tidsrommet 1975-1990 og 2015-2017.
  • Ansvarlig/medhjelper for trening (noe vintertrening) 1976-1984 og 2016-2017.
  • Ansvarlig/medhjelper for nybegynneropplæring nesten hvert år 1976-2014.
  • Ansvarlig/medhjelper i Skoleorientering og Allidrett fra tidlig 1990 og til i dag.
  • Har vært løpsleder og/eller løypelegger i ett eller flere terminfesta eller interne løp nesten hvert år siden 1976.
  • I ski har han vært med i flere år i Skiskolen, litt som medhjelper i skitrening (barmark) og litt dugnad med lysløypa på Trøndertun. Alt dette i 1970- åra. 
  • Hedret med æresmedlemskap i idrettslaget i 1988.
  • Fremdeles aktiv som leder, trener for rekruttene og aktiv løper.

Til slutt vil vi legge til at Eivind med sin omgjengelighet har et godt lag med alle, både barn, ungdom og voksne.

Gratulerer Eivind, du er en verdig vinner.

 

Eivind i midten og i sitt rette element.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline