Trening i nattorientering fra Skjetnan onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2019


Da er tida inne til å lade opp hodelyktene igjen - 6 mnd med nattorientering venter!

Tradisjonelt starter vi pent og pyntelig med en enkel treningskveld fra parkeringa ved oppkjøringa til Skjetnemyra onsdag 18. september. Merk at vi har satt oppmøte til kl 1900 for å få litt mørke før start. 

Det er meldt litt regn, så vi setter opp telt for kosens skyld. Regnklær og gode sko skader ikke under opplæringa..

Hege og Eivind (og flere om nødvendig) vil være behjelpelig med instruksjon og følge for ferske og usikre løpere.

Atle vil legge tre løyper av ulike lengder og vanskelighetsgrad.

Her er kjørerute fra Brekkåsen.Hege - Kretsmester langdistanse

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2019

I høstlige omgivelser og tunge løyper ble Hege Solhjem Melhuus for sterk for de andre konkurrentene i sin klasse og stakk av med kretsmestertittelen i langdistanse orientering.

NTNUI stod som arrangør av Le tour de Trondheim, hvor det i år var innlagt langdistanse KM. Start og mål fra området rundt Vintervatnet ved Gråkallen. Her hadde arrangøren lagt krevende løyper som utfordret løperne både fysisk og orienteringsteknisk. I skråliene mellom Kvistingen og Skjelbreia var man nødt til å være nøyaktig med høydekurver og telling av myrer.

I sin klasse var det Hege som behersket dette best, og vi gratulerer med kretsmestertittelen.Seier i karusellen 2019!

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Sep 2019


Her er noen av troppen som deltok i stafettkvelden i Børsa i kveld. Vi var 33 løpere i løypene med, mot Leik sine 21. Da sier det seg selv at vi tok både seier for kvelden og naturligvis for hele sesongen. Gratulere alle sammen!

Her er slutt-tabellen i årets OG-karusell.Resultatene kan leses her. Det er et resultat i stafetten som ikke har vært bedre på mange år. Vi slo Leik med nesten 600 poeng tilsammen med stafett og individuelt og vi var nær ved å være beste lag i stafetten. Skikkelig flott!

Moro var det at våre rekrutter holdt hodet kaldt og løp fine løp, der vi etter 1. veksling hadde 2., 3. og 4. beste lag (Trollelg ikke medregnet). Det ble resultatet i mål også.

Dermed ble det drøyt 1200 poeng mer enn Leik  i årets OG-karusell og det første nappet i pokalen som Johannes holder. En stor lagseier!

Følg linken til bildene under og legg merke til starten av stafetten med Oskar Andren i teten foran vår tre løpere. Slik er orientering med elite og amatører på samme startstrek - det er helt spesielt. Det kan kan være noe skremmende også å stille på lag med to løpere på landslagsnivå, men Odne Sundet klarte det fint.

Da er det bare å takke oss selv med lagseier sammenlagt for 2019. Det har til tider vært spennende, men vi har mobilisert til gangs i alle løp og holdt unna et Leik-lag som var sulten på å ta oss. Denne knivinga gjør virkelig at folk møter opp og vi har i år et godt snitt i karusellen.

Nyt synet av pokalen som nå vil få et merke med Melhus på seg - første av tre napp. Pokalen er fin den, men vi mangler bare to napp. Vi starter oppkjøring til det med løp på Fremo til uka!

Mange bilder får du her. Stafett er artig og spennende

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2019

Melhus stilte med 2 stafettlag. På mixlaget løp Kristoffer Lerli, Trine Sunnset og Hege Solhjem Melhuus. De havnet på en finfin 3. plass, kun 7 minutter bak vinnerne. På herrelaget løp Stein Ivar Foss, John Lerli og Kjell Rune Logan-Halvorsrud. Alle tre var fornøyde med sine løp og laget kom inn på 10. plass i den sterke konkurransen. De som ikke ville løpe stafett, kunne melde seg på direkteklasse og løpe individuelle løp. Kristin Lerli, Johannes Halvorsrud og Eivind Bakk gjorde dette.

Det er spesielt spennende og vente på egne løpere på vei inn til veksling i stafett. Arrangøren hadde satt opp en publikumspost under et stup rett mot samlingsplassen, noen høydekurver høyere, hvor man kunne se løperne noen minutter før de stemplet på sisteposten. Når løperne stemplet på publikumsposten kunne neste løper på laget gjøre seg klar på start. Å vite når man skal gjøre seg klar for veksling, er en usikker øvelse i orienteringsstafett. Ut fra løypelengder og antatt løpstid på lagkamerater kan man få en ca.-tid, men stafett er stafett og orientering er orientering, med mulighet for store endringer underveis. Dersom alle løperne på et lag gjør javnt gode løp på sine etapper, kan laget få en bra plassering, mens med litt bomming går sekunder og minutter fort. Det kan derfor være en ide å løpe litt sikkert i o-stafett, "safe" litt, heller enn å løpe fortere enn man klarer å følge med på kartet og risikere å gå på en kraftig bom som sender laget nedover på resultatlistene. 

Stein Ivar på vei inn til veksling på sin første etappe, bare noen meter bak wingløper Renolen. Wing ble til slutt nr. 7. 
John venter spent på å ta over stafettpinnen etter Stein Ivar og legge ut på sin etappe.Fra melhusteltet: Johannes holder visst på med noe rekruttene synes er interessant.
Det var her det foregikk lørdag og søndag. Johannes på vei inn til samlingsplass.Frokost utenfor en av hyttene der reisefølget bodde på GarbergJohannes klar for start i B-direkte. Han kom gjennom løypa uten feil og var godt fornøyd etterpå.
Kristoffer har nettopp sendt ut Trine på mixlaget.De voksne deltakerne på klubbturen til Midtnorsk mesterskap: Kristin, Trine, Stein Ivar, Kjell Rune, Eivind og Hege.  Fotograf: John Lerli.

Her kan man se innspurten til 

 - John og Trine

- Hege

- Kjell Rune

Resultater kan leses i Eventor

Du kan lese mer i Trønderbladet.Scottish 6-days

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Aug 2019

Vår familie bruker gjerne ei uke av ferien på et orienteringsarrangement utenlands. Som regel er det O-ringen i Sverige, men i år dro vi til Scottish 6-days for tredje gang. Som navnet sier er Scottish 6-days et arrangement som består av seks løpsdager med en hviledag midt inni - i Skottland. Arrangementet holdes annethvert år i månedsskiftet juli / august, og flyttes mellom ulike områder av Skottland. I år var det i Perth-distriktet, ca halvannen times kjøring nordover fra Edinburgh. Vi bodde i en by som het Crieff, og løpene var inntil 40 minutter kjøring i ulike retninger derfra. Sammenlagt teller plassifrene pr dag, der det gjelder å få lavest sum.

Vi var åtte i familien som dro, hvorav fem deltok i løpene og en på småtroll. Det er nærmere 3.000 deltakere fra 25 land på arrangementet, ca 120 av dem kom fra Norge, og særlig Bergens-distriktet var godt representert. Det var kort- og langløyper for hvert femårige aldersintervall, pluss ca 10 ulike løyper for nybegynnere og C-løpere (med fri starttid). Fire av løpene er langdistanse og to mellomdistanse. Jeg løp i M55Kort, da var langløypene 4,0-4,8 km lange.

Terrenget er ikke så veldig ulikt det norske, men man kan oppleve en del åser, som ofte ikke er skogkledde. Myrene er ikke så store og tunge som i Trøndelag. Se forøvrig vedlagte kart fra løpet en av dagene.
På løpet dag 2 opplevde jeg noe jeg aldri har opplevd på o-løp før. Det var på kartet merket av ca 500 meter av en elv som farlig område med lilla strek, med passasje på hver side. Det var imidlertid ikke satt opp merkebånd der, og mange strekk var lagt midt over (se f.eks strekk fra post 5 til 6 på vedlagte løype til Ingrid). En del løpere valgte derfor å forsere elven. Dette ble det klagd på av andre. Så det gikk da ut en mail til deltakerne med oppfordring om at de som hadde krysset elven ulovlig måtte melde seg, slik at de kunne bli disket. Dette var det jo få som gjorde, derfor kom det en ny mail dagen etter om at de hadde strøket strekktidene på løyper med strekk over elven. Så det kom altså ut korrigerte resultatlister med ett strekk mindre enn før.

På grunn av at vi måtte returnere til Norge på grunn av et bryllup, fikk vi kun med oss fire av de seks løpene denne gang. Beste plassering hadde Ingrid med en 3.plass i D55Kort av ca 35 deltakere. Likevel hadde vi en flott ferietur, med nydelig natur og mange hyggelige mennesker. Noen av oss deltok også på en aften med skotsk folkedans (Ceilidh) som ble arrangert en av kveldene. Så arrangementet kan absolutt anbefales!

Jan Petter OpedalLevert av IdrettenOnline