Spurttrøye til Johannes etter deltakelse i 7 ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Nov 2022

I går arrangerte kretsen avslutning for ungdomsløpene. Over 80 personer fra seks klubber møtte opp på Byåsen videregående skole for å feire årets ungdomsløp. Det ble delt ut preimer til alle som har deltatt på 8, 7 eller 6 løp. I tilegg ble det delt ut trøyer til odel og eie for sammenlagtvinnere og spurtvinnere. Skogsjentene var også til stede og delte ut sin årlige pris til den 15-årige jenta i kretsen som har deltatt på flest o-løp.

Johannes deltok på avslutningen. Johannes har hatt en kjempefin o-sesong i år. Han har deltatt i 7 ungdomsløp og fikk til slutt 2. plass sammenlagt i klassen H15-16. Johannes synes det er ekstra artig å spurte til mål, så det var kjempestas å vinne spurttrøya til odel og eie. Den delte han med Jakob fra Wing. Etter 8 ungdomsløp hadde de akkurat like mange poeng. De spurtet like fort i fire løp, og de deltok i like mange løp. Denne duellen var utrolig jevn og de fikk en trøye hver.

 
Vintertreningen er endelig i gang

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Nov 2022

Vi ønsker alle velkommen til trening i C-bygget onsdag 9 nov kl 1900.

Dette er trening hvor alle som ønsker å prøve orientering eller bare være med på basistreningen. Her kreves det ingen forkunnskaper eller det å være i superform. Det viktigste er å komme seg ut, løpe litt og kjøre litt basis styrketrening inne. 

Onsdagskvelden starter vi med litt løping utendørs. Det er laget noen enkel løyper i området rundt skolene. For de som ikke har prøvd dette før vil det være hjelp å få. Husk å lade opp hodelykten, ta med egnet uteklær, og ta gjerne med refleksvest.

Etterpå trekker vi inn i C-bygget og kjører litt basis styrketrening i form av sirkeltrening. Hvor hardt du vil ha det er helt opp til deg selv. 

Dette er noe for alle, små og store. Ta gjerne med hele familien. Her er noen som var med oss sist vinter.Rye by Night

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Okt 2022

Rye by Night! Nei, det er ikke Rugbrød, Rugøl eller Rugwhiskey, men nattorientering. Ni ivirige melhusløpere møtte opp ved Lodda på onsdagskvelden. Antallet deltakere var lavere enn på Gimse by Night, men stemningen, innsatsen og løypekvaliteten var like god. 

I kortløypa løp Sanna og Emma sammen med mamma og pappa. De fløy gjennom mørket som en vind. Jentene var som alltid veldig positive og glade. De er ikke redd for bekmørket. Martin løp også kortløypa med stødig kurs og med solide  gode veivalg. 

I mellomløypa løp John. John tok med to kart. Både for lang og mellomlang løype. Da kunne han bytte løype hvis han skulle finne på å ombestemme seg underveis. Det er smart når man har litt problemer med å bestemme seg på start. 

I langløypa løp Johannes som en pil gjennom skogen. Johannes har hatt en flott sesong i år. Johannes løper mer og mer stabilt, og han har den gode kvaliteten med at han aldri gir opp. På Rye løp Johannes veldig godt uten store bommer og med fine smarte veivalg. Johannes hadde også bakt kanelsnurrer som han hadde med til løpslederen. De smakte fortreffelig selv om de ikke var laget av rugmel.

Hege og Kjell Rune løp også langløypa. De er litt engstelige i mørket så de passet på å starte nesten samtidig. Det er det som er fint med orientering. Man kan alltid løpe sammen med en venn!

    Resultatene er her for de som bryr seg om sånt. https://brikkesys.no/result.php?id=4942GbN 2022

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Okt 2022
Nattorientering på Hollumsåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Sep 2022

Lise og Lilly Marie klar for nybegynnerløypa

Bilde: Ylva og Lilly Marie klare for nybegynnerløypa

16 løpere fant veien til Klevavegen og gapahuken på Hollumsåsen med fin utsikt mot Brekkåsen og bugnende havreåker, der løpsleder og løypelegger Martin Melhuus hadde forberedt trivelig samlingsplass med bålkaffe og kona Ingjerds nydelige eplekake. Svartkjelen med kaffe gikk runden til og med før start, så det skulle ikke stå på serveringa.  

Hele 9 løp langløypa i septembermørket. Hollumsåsen bød på høydekurver men tørr bakke, unntatt rundt 14. posten. Det ble mye retningforandring og utfordringer for løperne i skrålier og mange tråkk utenom hovedstiene. Det gjaldt å bruke kompass og hodelyktlyset godt.

Bilde: Martin lagde trivsel på samlingsplassen. Kaffen smakte godt, til og med for ungdommen i kveld.

Stein Ivar var raskest i langløypa, men bare 10 sekunder foran Stefan. På plassene etter fulgte gjesteløpere fra Trollelg/Buvika, ekteparet Kristin og Frode Haugskott.

I mellomløypa tok Eivind innersvingen på John. Ingrid og Hanne tok kortløypa og i nybegynnerklassen fullførte 3 løpere, Lise, Ylva og Lilly Marie.


Vi takker Martin for gode løyper og trivsel rundt bålet. Om ei uke er det Gimse By Night på Vassfjellet/Lomtjønna.

Resultater fra kveldens løp her.

Billedgalleri.